torsdag 10 mars 2011

Ung Företagsamhet!

I Boden pågår ett samarbete mellan Näringslivsförvaltningen, de kommunala skolorna, Företagarna, Svensk handel och Boden turism för att stärka entreprenärskap hos unga.
Under 2010 så genomfördes historiens första Kick-off i Boden där 30 nyblivna UF företagare deltog med stor entusiasm och nyfikenhet.

"Grattis! du är egen företagare!"

Stod det på programmen som eleverna från Björknässkolan tog emot när de kom till Western Farm. Kvällen innehöll både mingelskola och Draknäste.

Jag hade äran att vara en av dessa sex Drakar som lyssnade och gav feedback till de sex UF företag som var upp på scen och presenterade sina affärsideér.

Vi fick lyssna till många härliga ideér och underbara talare.

Flera av dessa företag lyckades fånga mitt ♥ och jag gjorde valet att stötta och ge tips och råd till de som behöver det.


24 februari så visade Björknässkolans elever från Ung Företagsamhet, UF, upp sina produkter och tjänster i Enter Galleria- "Ki" var så klart där för att höra hur det går med deras företagande.



Smycke- LEA UF! 

Flera av dem har kommit långt med sina företag och jag beundrar deras stora intresse att vilja lära sig mera och det "aktiva lyssnande" i varje tips och råd som ges.
Så min känsla och kunskap gissar att många av dessa elever om x antal år driver framgångsrika företag.

Så har ni möjlighet! Gå och träffa dessa fina ungdommar och lyssna på deras ideér och passa på att köpa en prisvärd present eller två.

20 finalister har valts ut i tävlingen Bästa Affärsplan och vinnaren utses i Jokkmokk den 23-24 mars på "Våga Vara Egen mässan".

Bland finalisterna finns flera av Björknässkolans UF företag!

Vi önskar dessa jättestort LYCKA TILL och håller alla tummar vi äger att någon av de ska ta hem segern!



With L♥ve Wichtoria!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar