fredag 7 oktober 2011

Håll vikten med ... kalk!



... de flesta människor som jag träffar på, som kämpar med sin vikt, utesluter ofta de kalciumrika produkterna ur sin kost.

Men...

Visste du att .... kalk driver ut fettet!

Kan ett litet mineral som kalcium verkligen spela en avgörande roll för om jag går ner i vikt?tänker du kanske.

Ja!

Det finns faktiskt en hel del som tyder på det. Flera studier har visat att det blir mycket lättare att gå ned i vikt om du ser till att äta gott om mager yoghurt och exempelvis strö lite parmesaflagor över din lunchsallad.
När du äter mat med mycket kalcium bider en del av mineralet upp fett i tarmen och förhindrar att du tar upp det. Fett som binds till kalcium bildar nämligen en osmältbar massa som åker rakt igenom systemet och därmed inte belastar din kalorikalkyl  ;O)

Därför gör du klokt i att låta rikligt med kalciumrika matvaror ingå i din dagliga kost oc låta kalken utföra arbetet med att föra ut fettet. På lång sikt har kalcium den fördelen att det stärker ditt skelett.

Du kan utan problem satsa på att äta mat med hög kalciumhalt varje dag och till exempel stoppa i dig en yoghurt, lite hårdost och nötter (frön för allergiker).
Äter du 1-2 gram kalcium om dagen har det en viktreducerande effekt och det kommer du ekelt upp i om du satsar på måliniktat på de goda kalciumkällorna.

5 goda Kalk källor!

Riven parmesan och alla andra fasta ostar,
speciellt de magra varianterna!

Mager mjölk och yoghurt!

Mandlar och nötter (frön och kärnor)!

Bladselleri!

Konbu-tång!



// With love och massor med lycka till ♥ Wichtoria!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar